> HELD

Basisschool de Vonder

De Vonderboot

Wij hebben als doel een klim- en klautertoestel voor de kinderen van de Vonder op de nieuwe speelplaats. De kinderen in Riel wachten al een hele tijd op een nieuw schoolgebouw. Dit zal een kindcentrum worden. Op 21 oktober is de officiële bouw begonnen en we verwachten dat er op 1 september 2017 een mooi nieuw gebouw zal staan.

Bij een kindcentrum hoort ook veel ruimte om buiten te spelen en te bewegen. Leren doe je met je hele lichaam. Kinderen ontdekken de wereld met hun lichaam. Ze ervaren wat hoog is als ze helemaal naar boven zijn geklommen. Daar boven ziet de wereld er heel anders uit.

Ze kunnen oefenen in klimmen en klauteren, want niet ieder kind kan dat even snel. Iedere keer weer dat trapje op en weer die glijbaan af. Je ziet de kinderen soepeler worden. Ze ervaren hoe leuk het kan zijn als je durft te duikelen op het duikelrek, dat er toch wel hoog uitziet. Tijdens het buitenspel gebruiken kinderen meer energie dan binnen een lessituatie. Bij een speeltoestel komt het aan op samenspel en ontstaan vriendschappen voor het leven. Het laat kinderen groeien.

Help ons de Rielse kinderen plezier te laten beleven door te klimmen, glijden en duikelen!

vonderboot

×