Goirle en Riel zetten zich in voor Jongerenwerk Mainframe

Gelden vûr Helden zamelt in 2019 geld in voor Jongerenwerk Mainframe. Deze organisatie zet zich in voor alle jongeren in Goirle en Riel. Zij helpen jongeren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren, zoals de Buitenspeeldag, buurtsport, dj-avonden, Week van het geld en voorlichting aan ouders en kinderen over social media en het puberbrein. Ook organiseren zij evenementen samen met jongeren, zoals een verwendag voor ouderen in Riel of een kookproject. Jongerenwerk Mainframe is onderdeel van Stichting Jong. In 2019 zijn zij het goede doel van Gelden vûr Helden.

Gelden vûr Helden (GVH) is een stichting die elk jaar een doel kiest om zich aan te verbinden. GVH-voorzitter Bob Mijling: “Het bestuur bestaat uit ondernemers uit de gemeente Goirle. We worden ondersteund door een aantal enthousiaste commissieleden en zetten ons allemaal belangeloos in voor het goede doel. Vorig jaar kozen we voor de lokale afdelingen van De Zonnebloem en dit jaar zetten we ons in voor een andere belangrijke doelgroep: de jongeren in onze gemeente.

Jongeren zijn onze toekomst
We vinden het belangrijk dat alle jongeren de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de maatschappij, om mee te doen aan activiteiten en hun talenten te ontwikkelen. Jongeren zijn immers de toekomst. Bij Stichting Jong worden zij bijgestaan en begeleid door drie professionele jongerenwerkers die samenwerken met ongeveer 75 vrijwilligers. Die hulp van vrijwilligers is hard nodig om al deze activiteiten te kunnen organiseren. Bovendien is er veel geld nodig om een veilige, gezonde en positieve omgeving te blijven realiseren. Wij gaan er dan ook alles aan doen om deze organisatie maximaal te ondersteunen.”

Blij met elke euro
Gelden vûr Helden stimuleert ondernemers, particulieren, scholen en andere organisaties om ook in actie te komen. Dat kan op verschillende manieren. “De ene ondernemer schenkt een deel van de opbrengst van een bepaald product, de ander organiseert een sponsoractiviteit. Veel scholen zamelen geld in door kinderen te laten collecteren of door de opbrengst van een schoolfeest te doneren aan GvH. We zijn blij met elke euro.”

Activiteiten Mainframe
Alle euro’s die Gelden vûr Helden inzamelt, gaan rechtstreeks naar Stichting Jong. Zij gebruiken dit geld om activiteiten te organiseren die gericht zijn op ontmoeting, ontplooiing en activering van jongeren. Denk hierbij aan sport en spel, muziek en creativiteit, maar ook aan activiteiten met een educatief en/of pedagogisch karakter zoals coaching van jongeren, trainingen en voorlichting. Stichting Jong werkt hierbij samen met scholen, sportverenigingen en instellingen voor cultuur. Jongerencentrum Mainframe is de vaste uitvalsbasis voor al deze activiteiten. Het beschikt over een aantal leuke ruimtes die specifiek zijn ingericht voor het uitvoeren van deze activiteiten, zoals een ontmoetingsruimte voor jongeren, een grote zaal voor evenementen, sport- en danslessen, een huiskamer en een leskeuken. Loop gerust een keer binnen, iedereen is van harte welkom!