NIEUWS

5 leuke tips voor het inzamelen van geld voor Gelden vûr Helden

Wil jij ook in actie komen voor de helden van dit jaar, maar weet je niet zo goed hoe? Hier wat handige tips om met het hele gezin op een makkelijke en leuke manier geld in te zamelen voor het goede doel van Gelden vûr Helden: Mainframe, onderdeel van Stichting Jong.

Tip 1: Tover je kook -of bakkunsten om in donaties
Kan jij goed koken of bak jij de lekkerste koekjes en taarten? Ga gezellig aan de gang met het hele gezin en verkoop de lekkernijen in de buurt. Vertel er vooral bij dat je de opbrengst doneert aan het goede doel van Gelden vûr Helden 2019 – Mainframe. Een super leuke (en lekkere) manier om een bijdrage te leveren aan het goede doel!

Tip 2: Verkoop je oude spullen
Verkoop je oude spullen en doneer (een deel) van je opbrengst. Verkoop jouw oude spullen bijvoorbeeld via Marktplaats. Als je oude sieraden hebt, of kleding waar je op uitgekeken bent, kun je deze bijvoorbeeld ook verkopen via United Wardrobe. Dit is een online platform die het mogelijk maakt om veilig tweedehands kleding te kopen én te verkopen. Ideaal!

Tip 3: Doneer uit je kledingkast
Iedereen kent het wel: een overvolle kledingkast die vijf jaar geleden al uitgedund had mogen worden. Pak je kans en doe iets met je kleding die je toch niet meer aantrekt. Je kan je kleding bijvoorbeeld verkopen aan een tweedehands winkel. Zij zamelen altijd wel kleding, schoenen, tassen en riemen in tegen een kleine vergoeding. Dit bedrag doneer je vervolgens aan Gelden vûr Helden.

Tip 4: Heitje voor karweitje
Een tip die natuurlijk niet kan missen is “heitje voor karweitje”. Was de auto van je buurman, laat zijn hond uit of help met boodschappen doen. Genoeg klusjes die uit handen genomen kunnen worden!
Je kunt ook aan grotere ‘karweitjes’ denken. Bijvoorbeeld aan het schilderen of behangen van een muur, het gras maaien of het geven van een mini cursus Photoshop of Microsoft Excel.

Tip 5: Lege flessen inzamelen
Een super makkelijke manier om geld in te zamelen voor het goede doel is natuurlijk het inzamelen van lege flessen. Maak een rondje in de buurt of ga langs bij verenigingen om zo aan meer lege flessen te komen. De uiteindelijke opbrengst doneer je aan het goede doel: Gelden vûr Helden.

Hopelijk heb ik je middels deze tips op ideeën gebracht om in actie te komen voor de helden van dit jaar. Heb jij na het lezen van deze blog nog leuke ideeën voor het inzamelen van geld voor het goede doel? Deel ze dan op onze facebookpagina of stuur een mailtje naar: info@geldenvurhelden.nl.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT